Recept za proteinske palačinke inspirirane neodoljivim rolicama s cimetom

author
N1 Info
24. ožu. 2025. 22:14
palačinke
Pexels | Pexels

Proteinske palačinke odličan su i ukusan doručak koje imaju okus baš kao i poznati zimski desert, ali dolaze u puno lakšem izdanju i krcate su proteinima.

Odlična je stvar što proteini u ovom slučaju ne dolaze iz proteinskog praha, već od bjelanjaka i grčkog jogurta, dva nemasna izvora proteina koji se mogu nabaviti u svakoj trgovini.

Recept je veoma jednostavan.

Sastojci


Za palačinke:

- 40 grama zobenog brašna (ili bilo kojeg drugog)

- 1 žlica javorovog sirupa (ili meda)

- 1 jaje

- 180 ml bjelanjaka

Nadjev od jogurta s cimetom:

- 80 grama grčkog jogurta

- 1 žličica granuliranog zaslađivača

- 1/3 žličice mljevenog cimeta

- mlijeko po izboru

Cimet posip bez šećera:

- 1 žličica granuliranog zaslađivača (poput eritritola)

- 1/3 žličice mljevenog cimeta

Priprema


U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, javorov sirup (ili med), jaje i snijeg od bjelanjaka. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.
Zagrijte tavu koja se ne lijepi s malo ulja ili maslaca na srednjoj vatri.

Zagrabite zaimaču tijesta za palačinke i prelijte preko tave kao što biste pripremali i obične palačinke.

Pecite na srednjoj vatri jednu do dvije minute i okrenite.

Pripremite nadjev od jogurta s cimetom, tako što ćete pomiješati grčki jogurt s granuliranim zaslađivačem i mljevenim cimetom. Svaku palačinku premažite nadjevom i zarolajte.

U maloj posudi pomiješajte zaslađivač i cimet. Pospite na vrh proteinskih palačinki i uživajte, prenosi Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama